Per què em torno a presentar?

El 2009 vaig acceptar un repte: passar del món acadèmic al Parlament Europeu. Ara he acceptat de tornar-me a presentar, bàsicament pel procés que viu el meu país Catalunya.

El 2014 és un any clau. El 25 de maig Europa estarà pendent del que passi al nostre país. A les eleccions catalanes de 2012 la participació va ser del 70%, una de les més altes de la UE en els darrers anys, donant molta legitimitat al procés català. El 25 de maig també: com més vots hi hagi a les urnes, més voluntat de democràcia mostrarem a la Unió Europea. I si fem un gran resultat a les eleccions, més legitimitat tindrem per demanar a les institucions europees el seu suport a la nostra consulta del proper 9 de novembre.

 

Catalunya, un país normal a Europa

D'aquests 5 anys de feina estic molt content d'haver treballat amb altres eurodiputats catalans: en les decisions de país hem treballat conjuntament, com si ja fóssim un país normal i així ha estat percebut per comissaris i eurodiputats, que anàvem tots a una en la defensa dels nostres interessos.

 

La meva especialització, l’economia

Des de l’any 2002 fins que vaig ser escollit eurodiputat vaig ser professor titular del departament de Teoria Econòmica de la Universitat de Barcelona. Em vaig especialitzar en economia regional i en política monetària, havent publicant diversos llibres i articles en revistes acadèmiques.

 

Ramon Tremosa en 15 preguntes

Coneix-me una mica més amb només 15 preguntes.

Llegir el qüestionari

Satisfet de la feina feta ben feta

Aquests 5 anys he fet molta feina. Gràcies a l’ajuda dels meus assistents he aconseguit aprovar moltes esmenes en normatives europees a favor del nostre país. Eren propostes del programa electoral de CiU, com el corredor mediterrani, una victòria europea de Catalunya, que he pogut ajudar a aconseguir des de la Comissió de Transports. També he pogut ser actiu la comissió d'Economia, en tant que diputat ponent d'informes com la supervisió financera europea (embrió de la unió bancària que ara hem aprovat), o bé en informes referits al Banc Central Europeu i a la Política de Competència de la Unió.

 

Els meus orígens

Des dels 15 anys visc al barri de Gràcia de Barcelona, vaig passar la meva infantesa a Sant Boi de Llobregat. Els meus estius de petit es repartien entre els pobles del meu pare (Areny de Noguera, Ribagorça) i de la meva mare (El Poal, Pla d'Urgell). Ara passo els estius al poble del meu pare, on hi vénen molts amics i on hi fem moltes excursions, tot fent una vida tranquil.la.

 

És donant-se que s'obté

L'any 1992 vaig passar-lo al Casal dels Infants del Raval. M’havia fet objector de consciència al servei militar obligatori i al Raval hi vaig fer la prestació social substitutòria. No vaig optar per fer una feina còmoda de despatx, sinó que vaig voler fer un servei en un barri que llavors ja presentava grans carències econòmiques socials. Aquella experiència em va marcar: hi vaig dedicar unes 2.000 hores de la meva vida que m’han deixat un gran record.

 

Ramon Tremosa i Balcells
Cap de llista de CiU a les eleccions al Parlament Europeu