La Plataforma d'eurodiputats "EU - Catalonia Dialogue Platform" es presenta a Barcelona

20/04/2018
Els eurodiputats troben inacceptable el silenci de les institucions europees i demanen que s'alliberin els presos polítics, que tornin els exiliats i que s'iniciï un procés de diàleg

Aquest divendres 20 d'abril s'ha presentat a l’Ateneu Barcelonès la plataforma Diàleg UE-Catalunya, creada el novembre passat i formada per una quarantena d’eurodiputats de sis grups parlamentaris i quinze països diferents. El col·lectiu demana a les institucions de la Unió Europea impulsin el diàleg per trobar una solució al conflicte entre Catalunya i Espanya.

Presidida per l’ex-ministre d’Afers Estrangers d’Eslovènia Ivo Vajgl, també han intervingut el periodista i ex-delegat de la Generalitat a París, Martí Anglada; i Diana Riba, companya del conseller Raül Romeva; i els eurodiputats Izaskun Bilbao, Eleanora Florenza, Ramon Tremosa, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé. ‘L’objectiu de la nostra plataforma és millorar el diàleg entre els polítics catalans i els europeus. I, evidentment, també volem contribuir a trobar una solució política al conflicte entre el govern de Madrid i el de Barcelona’, explica Vajgl.

Vajgl diu també que el govern espanyol ha negat qualsevol opció de diàleg amb els polítics catalans, cosa que no fa sinó agreujar la crisi política. ‘Parlem d’un país de la Unió Europea que té una manera molt estranya d’encarar les diferències polítiques. L’única possibilitat d’arribar a una solució és amb diàleg entre tots els afectats’, afegeix. També ha explicat que va poder visitar el president Puigdemont a Neumunster i en canvi les autoritats espanyoles els han denegat reiteradament l'entrada a les presons espanyoles.

 

Recull de premsa:

TN MIGDIA TV3 http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-migdia/telenoticies-migdia...

RAC 1 https://www.rac1.cat/info-rac1/20180420/442776924814/eurodiputats-de-15-...

ELS MATINS CATALUNYA RADIO (Entrevista Ivo Vajgl) http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/el-mati-de-catalunya-radio/i-vajgl...

EL PUNT AVUI http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1378712-eurodiput...

Vilaweb https://www.vilaweb.cat/noticies/es-presenta-a-barcelona-la-plataforma-d...

Nació Digital https://www.naciodigital.cat/noticia/153172/altra/europa/si/arromanga/ca...

La Vanguardia http://www.lavanguardia.com/politica/20180420/442777114876/plataforma-di...

El Temps https://www.eltemps.cat/article/3950/qui-es-qui-en-la-plataforma-dialeg-...

Al Dia https://www.aldia.cat/espanya/noticia-torrent-rep-eurodiputats-plataform...